ZF 24

Un profesor bulgar de top a murit după ce a fost atacat de câini vagabonzi

 Un profesor bulgar de top a murit după ce a fost atacat de câini vagabonzi
09.04.2012, 12:26 704

Botio Tachkov, un renumit economist care a fost atacat la sfârşitul lunii trecute de o haită de câini vagabonzi în cartierul Malinova Dolina din capitala Bulgariei, a decedat.

Tachkov a murit duminică dimineaţa la Spitalul Militar din Sofia, informează cel mai mare post privat de televiziune din Bulgaria, bTV. Cauza morţii a fost cedarea mai multor organe vitale, Tachkov având serioase probleme cardiace pe întreaga perioadă de spitalizare, deşi rănile se vindecau bine, scrie Novinite.

Botio Tachkov, 88 de ani, este unul dintre cei mai proeminenţi bulgari din SUA. El s-a născut în oraşul Pernik şi a absolvit Universitatea din Sofia, specializându-se în economie, iar în anul 1962 a emigrat în SUA, unde a devenit profesor asociat la Universitatea Columbia din New York, iar mai târziu profesor doctor. Anul 1968 a marcat începutul carierei lui pe Wall Street, unde a fost preşedintele unei bănci de investiţii. Tachkov a lucrat pentru Departamentul de Stat al SUA, pentru ONU, a fost consilier în guvernul Indoneziei şi a predat la multe universităţi din SUA şi Germania.

Profesorul, care s-a reîntors în Bulgaria dorindu-şi o pensionare liniştită, vorbea fluent şase limbi străine şi a publicat patru cărţi.

Accidentul a declanşat indignarea opiniei publice, capitala bulgară luptându-se de ani buni să facă faţă creşterii populaţiei de câini vagabonzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO