ZF 24

Un fost angajat guvernamental din SUA a încercat să vândă Chinei informaţii despre arsenalul nuclear

Autor: Mihai Draghici

09.05.2015, 16:44 54

Charles Eccleston, fost angajat al Departamentului american al Energiei şi al Comisiei de reglementare în domeniul nuclear, a încercat să acceseze zeci de emailuri confidenţiale, în luna ianuarie.

Eccleston, în vârstă de 62 de ani, trăieşte în Filipine din anul 2011, după ce a fost disponibilizat în anul 2010.

Bărbatul a fost arestat în martie, într-un flagrant al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) organizat împreună cu autorităţile filipineze, după ce a încercat să vândă Chinei informaţii secrete despre arsenalul nuclear american.

"Acest fost angajat federal este acuzat că a încercat să lanseze un atac cibernetic pentru a sustrage informaţii confidenţiale de la Departamentul Energiei", a declarat procurorul Vincent H. Cohen jr.

"Domnul Eccleston a încercat să compromită, să exploateze şi să provoace daune sistemelor informatice ale Administraţiei SUA, în scopul sustragerii unor informaţii secrete despre arsenalul nuclear pentru a le pune la dispoziţia unor guverne străine", a declarat John Carlin, adjunctul procurorului general al SUA responsabil de Securitatea naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO