ZF 24

Un fost ambasador in Elvetia a vandut cele mai scumpe trei tablouri din Romania

Un fost ambasador in Elvetia a vandut cele mai scumpe trei tablouri din Romania
14.10.2009, 16:25 75

Radu Boroianu, fost ambasador al Romaniei in Elvetia, a deschisanul trecut o casa de licitatii de arta devenita deja cunoscuta,deoarece a vandut cel mai scump tablou din Romania. In decembrie2008, la prima licitatie organizata de Artmark - casa de licitatiideschisa de Boroianu, s-a licitat pentru cel mai scump tablou cares-a vandut vreodata in Romania, scrie BUSINESS Magazin.

"Fata in roz" a lui Nicolae Tonitza s-a vandut cu 120.000 de euro.Miza a fost ridicata la licitatiile ulterioare: in iunie, Artmark avandut "Port", al lui Marcel Iancu, pentru 130.000 de euro, iar incursul aceleiasi licitatii s-a vandut "Aise" al lui Camil Ressu cu160.000 de euro. Acestea trei reprezinta cele mai scumpe tablourivandute in Romania vreodata, tocmai intr-o perioada in carevaloarea lucrarilor a scazut pe piata mondiala; conform indicilorfurnizati de Artprice, 2008 a adus o scadere de 34,4% din valoarealor de piata.

Cititi mai multe despre afacerile cu tablouri pe www.businessmagazin.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO