ZF 24

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, vineri după-amiază, pe un câmp

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, vineri...

Autor: Marian Buga

04.04.2014, 22:10 376

Avionul privat, de mici dimensiuni, avea la bord trei persoane, respectiv o femeie şi doi bărbaţi, unul dintre aceştia fiind pilotul, care efectua un zbor din Braşov în Ungaria, unde urma să facă o revizie tehnică aparatului de zbor.

Deasupra comunei Bata, aflată la circa 70 de kilometri de municipiul Arad, pilotul a semnalat o problemă la motor şi a decis să aterizeze pe un câmp.

Potrivit primarului comunei Bata, Ion Micurescu, care a ajuns la scurt timp la faţa locului, avionul nu a suferit avarii la aterizare, iar cei trei ocupanţi nu au păţit nimic.

"Din câte mi-a povestit pilotul, care este mai tânăr, avionul este al tatălui său şi-l ducea în Ungaria la revizie, iar deasupra noastră a semnalat probleme la motor şi a decis să aterizeze. Nu au fost înregistrate incidente", a declarat edilul.

Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Nu a fost necesară intervenţia noastră, dar am ţinut legătura cu atorităţile de la faţa locului", a precizat putătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Primarul comunei a adăugat că avionul va rămâne peste noapte la locul aterizării, în timp ce ocupanţii au fost cazaţi la o pensiune din localitate.

În cursul zilei de sâmbătă, o echipă tehnică din Ungaria este aşteptată la Bata pentru a evalua starea aeronavei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO