ZF 24

Un analist al Citibank a fost demis pentru că a minţit în legătură cu cererea de rambursare a cheltuielilor de masă sub limita de 100 de euro

Un analist al Citibank a fost demis pentru că a minţit...

Autor: Andrei Şerbănescu

16.10.2023, 16:05 1147

Citibank a câştigat un proces de angajare împotriva unui bancher care a fost concediat pentru că a prezentat o cerere de rambursare mincinoasă a cheltuielilor de masă pentru partenerul său, scrie Financial Times.

Szabolcs Fekete, un analist senior, a dat în judecată banca, susţinând că a fost concediat pe nedrept şi abuziv din cauza cheltuielilor pe care le-a prezentat după o călătorie de lucru de trei zile la Amsterdam în 2022. Tribunalul pentru ocuparea forţei de muncă din estul Londrei i-a respins luna trecută cazul şi a dat dreptate Citi.

Fekete, care lucra la Citi din 2015, a călătorit cu partenerul său, care nu era angajat al băncii a notat tribunalul. El şi-a depus cererea de rambursare a cheltuielilor la sfârşitul lunii iulie şi a susţinut că sumele se încadrau cu mult în limita de 100 de euro pe zi impusă de bancă. Cu toate acestea, un manager superior l-a informat că cererea sa de rambursare a cheltuielilor va fi respinsă, deoarece credea că mesele de pe chitanţă fuseseră pentru două persoane.

La începutul lunii august, managerul senior a escaladat cererea de rambursare a cheltuielilor la biroul de etică al Citi, Fekete fiind interogat în timpul unei şedinţe Zoom din august. El a fost întrebat dacă a împărţit o masă de „paste pesto şi o bolognaise" cu partenerul său, dar a negat acest lucru.

Ulterior, în august, Fekete a confirmat că o parte din mâncare fusese consumată de partenerul său, iar ancheta Citi din octombrie a conchis faptul că acesta a încălcat politica de gestionare a cheltuielilor companiei şi că a minţit în timpul unei anchete interne.

Banca l-a concediat pentru abatere gravă în noiembrie 2022, după o audiere disciplinară în care Fekete, care era analist senior Emea pentru gestionarea şi supravegherea examenelor de reglementare, a declarat în apărarea sa că a fost în concediu medical şi a luat medicamente timp de mai multe săptămâni după călătoria sa în Amsterdam, atunci când a răspuns la e-mailurile privind cererea sa de rambursare a cheltuielilor. De asemenea, el pierduse recent un membru al familiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO