ZF 24

UE amendeaza Sony, Fuji si Maxell pentru fixarea pretului la casete video

21.11.2007, 14:04 15

Comisia Europeana a dat amenzi in valoare totala de 74,8 milioane euro companiilor japoneze Sony, Fuji si Hitachi Maxell pentru ca acestea au convenit asupra preturilor casetelor video profesioniste vandute in Europa, informeaza BBJ.

"Intre 1999 si 2002, Sony, Fuji si Maxell au reusit sa ridice sau cel putin sa controleze preturile printr-o serie de intalniri si contacte ilegale", conform Comisiei Europene.
Amenda pentru Sony a fost marita cu 30%, la 47,2 milioane pentru necooperare cu echipa de investigatii, in timp ce companiile Fuji si Maxell au primit o reducere a amenzilor cu 40% si, respectiv, 20%, pentru ca au fost cooperante.

Cele trei companii au fost acuzate ca au format un cartel pentru a fixa aceleasi preturi pentru formatele video Betacam SP si Digital Betacam, casete video ce sunt folosite in principal de statiile tv si de producatorii de programe tv si reclame.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO