ZF 24

UCMS by Arobs a investit peste 50.000 euro în dezvoltarea unei soluţii de semnătură electronică: Aplicaţia este disponibilă tuturor companiilor din grup, dar deja avem şi clienţi externi din diferite industrii

Ionuţ Gherle, CEO UCMS by Arobs.

Ionuţ Gherle, CEO UCMS by Arobs.

Autor: Ioana Niţă

13.03.2023, 07:45 371

Compania locală UCMS by AROBS, specializată în dezvoltarea de soluţii integrate de management al resurselor umane şi salarizării, a investit peste 50.000 de euro în dezvoltarea unei aplicaţii de semnătură electronică, numită True Semnătură Electronică, pe care în primă fază a implementat-o intern. Practic, compania a implementat aplicaţia în procesele de zi cu zi, astfel, semnarea documentelor, care în trecut se realiza în câteva zile, a ajuns să dureze doar câteva ore, potrivit reprezentanţilor UCMS by Arobs.  Acum, UCMS se concentrează pe implementarea soluţiei de semnătură electronică şi în restul companiilor din grupul Arobs, însă a început totodată să implementeze aplicaţia şi în cadrul clienţilor din portofoliul său. Costul aplicaţiei diferă în funcţie de dimensiunea companiei.

„Aplicaţia este disponibilă tuturori clienţilor UCMS by AROBS. Deja avem clienţi unde am implementat aplicaţia sau în curs de implementare, aceştia fiind din diverse domenii precum financiar-bancar, producţie, IT. Ţinta noastră este în principal portofoliul de clienţi actuali, dar şi potenţialii clienţi, soluţia fiind potrivită şi pentru enterprise şi pentru coporate, în special pentru noul context digital în modul de #workfromhome şi hybrid”, a spus Ionuţ Gherle, CEO UCMS by Arobs.

Aplicaţia True Semnătură Electronică permite colaborarea cu diferiţi furnizori de încredere, avizaţi pentru emiterea de certificate digitale pentru semnătura electronică, fiind în acest moment integrată cu majoritatea furnizorilor de servicii de certificare pentru semnătura electronică de pe piaţa locală.

Pentru IMM-urile cu aproximativ 250 de angajaţi, UCMS by AROBS estimează o reducere a timpului alocat semnării documentelor de HR cu peste 100 de ore pe an. Pentru companiile mici, cu aproximativ 50 de angajaţi, se estimează o reducere a timpului alocat semnării documentelor cu zeci de ore.

„Digitalizarea rămâne un subiect important pentru majoritatea industriilor. Pentru a fi un exemplu pentru clienţii noştri, dar şi pentru a ne facilita munca, dorim să comunicăm rezultatul pozitiv în urma utilizării semnăturii electronice în compania noastră. Folosim în activitatea de zi cu zi produsele noastre True HR şi dp-Payroll, avem un CRM pe zona de sales şi avem diferite instrumente care au rolul de a digitaliza departamentele de development şi suport. Recent, am finalizat un proces de semnare a actelor adiţionale privind evaluările legat de performanţele anului 2022. Acest proces începe de la mine, în calitate de administrator, şi ajunge până la fiecare dintre cele aproximativ 70 de persoane din firmă, în mai puţin de două ore. În mod normal, un astfel de proces ar fi durat de la câteva zile până la câteva săptămâni, mai ales că unii dintre colegii noştri se află în alte localităţi, deoarece noi lucrăm în format hibrid şi avem colegi în 10 oraşe din ţară”, a precizat el.

UCMS by Arobs mai are în portofoliu două soluţii software pentru digitalizare departamentelor de resurse umane şi financiar -  True HR şi dp-Payroll, având în prezent peste 1.500 de clienţi care le folosesc atât direct, cât şi prin intermediul partenerilor. Clienţii săi activează în industrii precum financiar-bancară, BIG4, BPO, IT, servicii medicale, producţie, retail, automotive, mass-media şi advertising, transport, servicii şi construcţii.

Printre principalii clienţi ai companiei se numără: Brico Depot, BIG4, Mediafax, Siemens, Leroy Merlin, Romstal, CORA, JYSK, Volvo, Medicover & Synevo, Apex Team International, Intesa Sanpaolo Bank şi mulţi alţii.

Înfiinţată în urmă cu 27 de ani, UCMS a intrat în grupul AROBS Transilvania Software în 2019.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO