ZF 24

UBS se pregăteşte pentru noi reduceri de personal la vechiul rival Credit Suisse. Numărul combinat al angajaţilor celor două bănci va fi redus în viitor cu aproximativ 30%

UBS se pregăteşte pentru noi reduceri de personal la...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.10.2023, 12:30 112

tUBS Group AG este pregătit să înceapă următorul val de reduceri de personal la Credit Suisse, de data aceasta vizând aproximativ 10% din personalul de suport, probabil în domenii precum conformitatea, riscul şi marketingul, scrie Bloomberg.

Banca elveţiană i-a informat pe angajaţi că reducerile vor începe la 6 noiembrie. Un purtător de cuvânt al UBS a refuzat să comenteze când a fost contactat de Bloomberg News.

UBS preia anul acesta vechiul rival elveţian într-o tranzacţie orchestrată de guvern şi reduce forţa de muncă combinată, care a crescut la aproximativ 120.000 de angajaţi. Grupul intenţionează să reducă în cele din urmă acest număr cu aproximativ 30%, a relatat anterior Bloomberg News. Reducerile anterioare au vizat atât personalul de conducere, cât şi bancherii şi traderii din operaţiunile generatoare de venituri.

Banca a oferit puţine indicaţii cu privire la reducerile globale care vor însoţi restructurarea. Directorul general Sergio Ermotti a declarat anterior că aproximativ 3.000 de locuri de muncă vor fi „disponibilizate în următorii ani" în Elveţia, iar reducerile vor începe de la sfârşitul anului 2024 sau începutul anului 2025.

Efectivul combinat al UBS şi Credit Suisse în Elveţia ar fi fost de aproximativ 39.000 de angajaţi la sfârşitul anului trecut, potrivit documentelor corporative. Ermotti semnalase, de asemenea, reduceri suplimentare de efective prin plecări voluntare. 

La nivel global, aproximativ 8.000 de angajaţi ai Credit Suisse au plecat deja de la începutul anului, potrivit lui Ermotti. Acesta a fost în parte rezultatul reducerilor de costuri iniţiate de Credit Suisse înainte de a fi preluată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO