ZF 24

UBS numeşte principalii conducători ai băncii de investiţii în urma procesului de integrare a fostului rival Credit Suisse

UBS numeşte principalii conducători ai băncii de...

Autor: Andrei Şerbănescu

12.07.2023, 14:32 120

UBS Group AG l-a numit pe Patrick Grob în funcţia de şef al diviziei de gestionare a averilor la nivel mondial, una dintre zecile de noi funcţii de conducere în cadrul băncii sale de investiţii, în condiţiile în care creditorul elveţian continuă să integreze fostul rival Credit Suisse, raportează Bloomberg

Printre numirile anunţate în memo-urile adresate angajaţilor se numără un număr mic de bancheri de la Credit Suisse, inclusiv Olivier Charhon, care a fost numit ofiţer operaţional pentru gestionarea riscurilor şi a resurselor pentru banca de investiţii UBS. Neil Hosie, fost şef al departamentului global de acţiuni la Credit Suisse, a fost numit codirector al distribuţiei pieţelor globale.

Un purtător de cuvânt al UBS a confirmat conţinutul memorandumului.

Numirile fac parte din cea de-a treia rundă de schimbări la nivelul conducerii efectuate în urma preluării Credit Suisse. UBS şi-a numit echipa de conducere cheie în luna mai, aproape toate rolurile de top fiind ocupate de membri existenţi ai consiliului de administraţie sau de lideri de lungă durată ai UBS.

Rob Karofsky şi-a păstrat rolul de şef al băncii de investiţii, iar George Athanasopoulos şi Jason Barron au fost numiţi co-şefi ai pieţelor globale. Banca l-a numit pe Michael Ebert, care a venit de la Credit Suisse, pentru a conduce divizia de investiţii bancare din America.

UBS a manifestat un apetit scăzut pentru banca de investiţii a Credit Suisses de când a fost anunţată preluarea prin intermediul guvernului, în martie. Aceasta a insistat că îşi va continua propria strategie de a avea o unitate de titluri de valoare mai mică şi cu capital redus.

În schimb, angajaţii din unitatea de avere a Credit Suisse au fost anunţaţi să se pregătească pentru potenţiale roluri de conducere odată ce a treia rundă de numiri va fi finalizată, potrivit Bloomberg.

Echipa de conducere pentru activitatea bancară globală va fi anunţată la sfârşitul acestei luni, conform memorandumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO