ZF 24

Turism Felix a plusat in prima ora de tranzactionare pe Bursa

21.03.2007, 11:15 16

Actiunile companiei de turism balnear Turism Felix au inceput azi sa fie tranzactionate la categoria a 2-a a Bursei, pretul titlurilor urcand in prima ora de tranzactionare pana la un maxim de 2,5 lei/actiune, aproape dublu fata de ultimul pret la care titlurile au fost cotate pe piata RASDAQ.
Ulterior, pretul a mai scazut, la ora 11:00, actiunile fiind cotate pe Bursa la 1,46 lei/actiune. Valoarea tranzactiilor derulate cu aceste actiuni a fost de 0,42 milioane de lei (0,3 milioane de euro).
SIF Transilvania, actionarul majoritar al Turism Felix, a anuntat azi ca intentioneaza sa-si reduca participatia, o data cu listarea titlurilor la Bursa, de la 63,4% pana la un nivel de 51-51,5% pentru a crea lichiditate actiunilor si a permite si altor investitori mai mari sa intre in societate.

Societatea Turism Felix din Baile Felix a obtinut anul trecut un profit brut de 7,4 milioane de lei (2,1 milioane de euro), cu aproape 6% peste estimarile companiei, care indicau realizarea unui profit de 7 milioane de lei, similar celui inregistrat in 2005. Estimarea de profit fusese facuta in conditiile in care jumatate din capacitatea de trei stele a fost scoasa din functiune pentru modernizarea complexului International. Anul trecut, Turism Felix a realizat o cifra de afaceri cu 25-30% mai mare decat in 2005, cand afacerile s-au ridicat la 35,4 milioane de lei (9,8 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO