ZF 24

TUI: Turismul romanesc este cu 7-8 ani in urma celui bulgaresc

16.03.2010, 10:52 22

Turismul s-a dezvoltat puternic in Bulgaria in ultimii ani,Romania nereusind sa atraga investitorii straini, a declarat pentruDeutsche Welle, Detlev Hohne, managerul operatorului turisticgerman TUI pentru zona Maroc, Romania si Bulgaria.

In opinia lui Hohne turismul romanesc se afla cu 7-8 ani in urmacelui bulgaresc, informeaza agentia de presa Novinite.

"Bulgaria a progresat semnificativ in procesul de privatizare,dar din pacate Romania nu reuseste sa atraga investitori straini.Ma refer aici si la lanturile hoteliere care lipsesc din Romania.In privinta dezvoltarii turismului, Romania se afla in urma cu 7-8ani fata de Bulgaria".

"Romania dispune de tot ce ar putea interesa un turist strain.Pentru germani in particular, orasele din Transilvania suntatractive - Sibiu, Brasov - care arata absolut minunat. AIR Belinare zboruri catre litoralul romanesc. Dar Sibiu a fost desemnatoras cultural european in 2007 iar Romania nu s-a folosit nicimacar de un asemenea eveniment pentru a-si promova turismul. Ne-arfi placut sa vedem un interes mai mare in 2007 din acest punct devedere", a spus Hohne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO