ZF 24

Trei tineri giganti concerteaza la Sala Radio

Trei tineri giganti concerteaza la Sala Radio
10.11.2009, 14:10 101

Violoncelistul Razvan Suma, violonistul Alexandru Tomescu sipianistul Horia Mihail concerteaza miercuri, 18 noiembrie 2009, ora19.00, la Sala Radio, alaturi de Orchestra de Camera Radio, subbagheta dirijorului Cristian Brancusi.

Artistii vor interpreta Concertul nr. 1 in do major pentruvioloncel si orchestra de Haydn si Concertul in re minor pentruvioara, pian si orchestra de Mendelssohn.
A doua parte a recitalului va cuprinde Missa in do major, op. 86 deBeethoven. Solisti: Elena Stancu - soprana, Antonela Barnat - alto,Razvan Tuculescu - tenor si Claudiu Sola - bas. Participa CorulAcademic Radio, pregatit de dirijorul Dan Mihai Goia.

"Violoncelistul Razvan Suma a fascinat publicul prin talentul,sensibilitatea si inteligenta sa". Astfel caracteriza renumitapublicatie germana "Das Orchester" prestanta tanarului violoncelistroman - un mare talent muzical, o certitudine artistica amomentului. Prin repertoriul impresionant pe care l-a realizat incele peste o suta de recitaluri si concerte sustinute in turneeledin Europa, America si Asia, Razvan Suma a dovedit o maresensibilitate, intuitie muzicala si o tehnica performanta.
La 30 de ani, Alexandru Tomescu este recunoscut drept unul dintreexponentii de marca ai scolii violonistice romanesti. Solistconcertist al Orchestrei Nationale Radio din 2002, a sustinut peste200 de concerte si recitaluri in 26 de tari, in sali celebre precumConcertgebouw Amsterdam, Theatre des Champs Elysees si TheatreChatelet din Paris, Metropolitan Art Center, Tokyo, in companiaunor dirijori renumiti precum Kurt Masur, Christoph Eschenbach,Philippe Entremont .
Pianistul Horia Mihail a debutat in orasul sau natal Brasovinterpretand Concertul in Re major de J. Haydn la varsta de 10 ani.De atunci a concertat de peste 200 de ori cu marea majoritate aorchestrelor simfonice din Romania, inclusiv cu Filarmonica "GeorgeEnescu" din Bucuresti si cu Orchestra Nationala Radio. In StateleUnite a fost solist al orchestrelor Boston Pops,Topeka Symphony,Boston University Symphony si University of IllinoisSymphony.
Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Radio, str. GeneralBerthelot nr. 60-64 (tel. 021.303.1428, 021.314.6800).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO