ZF 24

Transferul productiei Nokia in Romania aduce beneficii si unei firme germane

20.01.2008, 16:10 11

Transferul productiei Nokia de la Bochum in Romania va aduce beneficii firmei germane Goldbeck GhmH din Bielefeld, care construieste noul centru al companiei finlandeze, afirma Der Spiegel, citat de pagina electronica a postului de radio Deutsche Welle.

Cercurile de conducere ale firmei germane, citate de Der Spiegel, afirma ca statul roman nu ar fi subventionat proiectul.

Presa germana a comentat pe larg decizia Nokia de a-si transfera productia de la Bochum in Romania, care a provocat nemultumirea politicienilor si a sindicatelor germane.

Handelsblatt apreciaza ca este limpede faptul ca deciziile marilor concerne sunt determinate, prin excelenta, de criteriul rentabilitatii economice, in timp ce Die Welt, care a consacrat o intreaga pagina "cazului" Nokia, considera ca productia de telefoane mobile nu mai are viitor in Germania.

Tagesspiegel semnaleaza intentia guvernului federal de a discuta cu conducerea concernului Nokia despre viitorul centurlui de productie de la Bochum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO