ZF 24

Transelectrica a finalizat o investitie de 92 milioane de lei pentru dezvoltarea reţelei electrice de transport şi a sistemului energetic naţional în Dobrogea

Transelectrica a finalizat o investitie de 92 milioane de...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2024, 13:11 156

Transelectrica a finalizat o investitie de aproximativ 92 milioane de lei pentru consolidarea securităţii energetice în regiunea Dobrogea, dezvoltarea reţelei electrice de transport şi a sistemului energetic naţional, prin construirea a două noi racorduri dublu circuit 400 kV, cu o lungime totală de 55 de kilometri, în Staţia Electrică de Transformare Medgidia Sud, care devine astfel cel de-al treilea nod energetic important pentru evacuarea energiei din Dobrogea.

Lucrările de execuţie au fost realizate de către Asocierea Electromontaj (lider de asociere), ELM Electromontaj Cluj şi EMFOR Montaj, în calitate de subcontractant.

Implementarea proiectului în sistemele informatice a fost realizată cu suportul Teletrans, filiala a Transelectrica, care a asigurat şi integrarea noilor linii în sistemul EMS – SCADA, precum şi comunicaţiile şi schimburile de date cu Operatorul de Transport şi Sistem din Bulgaria.

Această investitie va facilita distribuţia fluxurilor de putere pe liniile din zona Dobrogea şi conexiunile cu restul sistemului, inclusiv cu Bulgaria, Republica Moldova şi Serbia.

Toate aceste progrese vor contribui la consolidarea stabilitătii tranzitorii a zonei şi a Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, precum şi la reducerea restrictiilor de productie a energiei în zona Dobrogea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO