ZF 24

Topul investitorilor straini in ianuarie

09.03.2009, 12:29 81

Producatorul auto Ford a realizat in prima luna a acestui an cea mai mare majorare de capital aducand la firma locala peste 200 de milioane de euro, aproape jumatate din totalul investitiilor straine ca aport de capital realizate in ianuarie, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.

Suma este mai mica decat cea anuntata de oficialii firmei care spuneau la inceputul anului ca in Consiliul de Administratie al Automobile Craiova s-a aprobat majorarea capitalului social al Ford Romania cu 250 de milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate in programul de adaptare a fabricii de la Craiova pentru viitoarea productie.
Locul al doilea in clasamentul celor mai mari injectii de capital se plaseaza cea realizata tot de un jucator din industria auto: Schaeffler Romania a primit din partea actionarului german un aport de capital de aproape 50 de milioane de euro.

Pozitia a treia este ocupata de compania din domeniul farmaceutic Roche Romania, cu o majorare de capital de 37,7 milioane de euro.
Alte subscrieri importante au fost realizate de Agri Consortium, cu actionari din Danemarca, în valoare de 20,4 milioane de euro, si de Asiban, cu 14,8 milioane de euro.
In domeniul dezvoltarilor imobiliare, compania Bel Rom a subscris aproape 25 milioane de euro la trei firme din Romania.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO