ZF 24

Topul celor mai bogate persoane ale planetei: Miliardarul Bernard Arnault pierde titlul de a doua cea mai bogată persoană din lume în favoarea lui Jeff Bezos

Topul celor mai bogate persoane ale planetei: Miliardarul...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.10.2023, 13:44 179
Bernard Arnault a pierdut titlul de a doua cea mai bogată persoană din lume, în condiţiile în care o scădere a acţiunilor din industria luxului i-a împins averea netă sub cea a lui Jeff Bezos de la Amazon.com Inc, potrivit Bloomberg.
 
Arnault este fondatorul şi directorul general al LVMH, grupul francez de lux care include mărci precum Louis Vuitton şi Moet & Chandon. Averea sa a scăzut cu 6,8 miliarde de dolari de miercuri, când compania a raportat o creştere mai slabă a vânzărilor. 
 
Arnault are acum o avere de 155,1 miliarde de dolari, cu puţin sub cea de 156,3 miliarde de dolari a lui Bezos, potrivit Bloomberg Billionaires Index.
 
Arnault a devenit cea mai bogată persoană de pe planetă la sfârşitul anului 2022, depăşindu-l pe Elon Musk de la Tesla Inc. în timp ce acţiunile din domeniul tehnologiei se luptau cu o inflaţie ridicată. El a coborât din nou sub Musk în luna mai.
 
Lovitura suferită de averea lui Arnault reflectă vânzările slabe care afectează produsele de lux în acest an, pe fondul răcirii cererii din partea consumatorilor din SUA, care se tem de inflaţie, şi al unei redresări economice dificile în China. Acţiunile LVMH au scăzut cu aproximativ 10% la Paris în cele trei zile care au urmat raportului privind rezultatele, înainte de a se redresa luni, înregistrând o scădere cu 1,9% pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO