ZF 24

Toate firmele care folosesc case de marcat trebuie să ajungă la Fisc până pe 8 mai, altfel riscă amenzi de 9.000 de lei

Toate firmele care folosesc case de marcat trebuie să...

Autor: Adelina Mihai

06.05.2015, 00:05 14638
Fiecare entitate (firmă, PFA, ONG etc.) care are şi utilizează case de marcat trebuie să notifice până la finalul acestei săptămâni Agenţia Naţio­na­lă de Administrare Fiscală (ANAF) că a constituit Registrul de Bani Personali pentru fiecare unitate de vânzare de bunuri sau de prestare a serviciilor, adică pentru fiecare punct de lucru în parte.
 
„Contribuabilul trebuie să notifice ANAF, precizând data deschiderii Registrului de Bani Personali, numărul de pagini în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării ordinului dat de minis­trul de finanţe (30 aprilie 2015), ceea ce înseamnă că aceste notificări trebuie făcute până pe data de 8 mai 2015. În cazul nenotificării ANAF cu privire la constituirea registrului, sancţiunea este de 9.000 lei”, a explicat Valentina Saygo, Ma­na­­ging Partner în cadrul firmei de contabilitate Ask for Accounting. În opinia sa, ţinând cont că ordinul ministrului finanţelor face referire doar la „organul fiscal competent de admi­nistrare”, în cazul în care contribuabilul de­ţine mai multe puncte de lucru este suficientă o sin­gură notificare la ANAF pe raza căreia se află se­diul social, notificare care va cuprinde toate punc­tele de lucru şi registrele de bani personali constituite.
 
Ziarul Financiar vă recomandă şi:
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO