ZF 24

Thomas Friedman: Cum pot salva soarta Planetei ultimele 38% din padurea amazoniana

Thomas Friedman: Cum pot salva soarta Planetei ultimele 38% din padurea amazoniana
23.11.2009, 16:57 30

Jurnalistul Thomas Friedman, castigator al premiului Pulitzer sieditorialist al cotidianului The New York Times, scrie intr-uncomentariu preluat de BUSINESS Magazin ca toate emisiile anuale dedioxid de carbon (CO2) ale tuturor masinilor, camioanelor,avioanelor, trenurilor si vapoarelor din lume sunt de fapt mai miciin cantitate decat emisiile de dioxid de carbon care rezulta infiecare an din defrisarea padurilor tropicale din Brazilia,Indonezia si Congo.

"In fiecare an, o suprafata de padure de dimensiunile statului NewYork dispare, iar dioxidul de carbon care ajunge astfel inatmosfera insumeaza circa 17% din totalul emisiilor la nivel globalcare contribuie la schimbarea climei. Va mai trece o buna bucata devreme pana cand vom putea transforma flota de transport a lumiiintr-una cu emisii de noxe zero. Dar chiar de acum, adica de maine,am putea elimina 17% din toate emisiile de noxe la nivel globaldaca am opri defrisarea si arderea padurilor tropicale", scriejurnalistul.

Cititi mai multe pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO