ZF 24

Termenul de depunere a declaratiilor informative de TVA, devansat de la 1 martie la 25 februarie

07.01.2008, 15:06 26

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va introduce doua formulare pentru declararea livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii , in cazul firmelor scutite de TVA, inscrise pana in prezent pe un singur formular, iar termenul de depunere va fi devansat de la 1 martie la 25 februarie.

ANAF a elaborat un proiect de act normativ privind aprobarea modelului si continutului formularelor de declaratii informative, pentru firmele scutite de TVA, cu o cifra de afaceri mai redusa de 10.000 de euro, respectiv cuprinsa intre 10.000 si 35.000 euro.

Formularele declaratiilor informative (392A), (392B) si (393) - ultimul privind veniturile obtinute din transportul rutier international de persoane - se vor depune, in format electronic, la registratura autoritatilor fiscale sau la posta, prin scrisoare recomandata, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului celui de raportare.

Romania, in calitate de stat membru al UE, trebuie, de la 1 ianuarie 2007, sa calculeze si sa raporteze Comisiei Europene, baza de TVA pentru calculul resursei TVA din fiecare an bugetar, potrivit regulamentelor comunitare obligatorii si direct aplicabile de la data aderarii, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO