ZF 24

Terenurile neutilizate de ministere vor fi transferate autoritatilor locale

07.03.2007, 14:27 18

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, a solicitat colegilor sai din Guvern ca, in cel mult 20 de zile, sa ii transmita o lista a terenurilor pe care le au in administrare, dar nu sunt folosite, pentru a fi trecute la autoritatile locale in vederea constructiilor de locuinte.

"In termen de 20 zile de la solicitare, ministerele, institutiile care au asemenea terenuri, trebuie sa ne prezinte o astfel de lista urmand ca, ulterior, sa trecem aceste terenuri in administrarea autoritatilor locale si sa incepem un program nou de constructii de locuinte", a spus Borbely.

El a precizat insa ca nu sunt prevazute sanctiuni pentru ministerele care nu vor prezenta in termen lista cu terenurile disponibile.

Borbely a mai aratat ca preturile de vanzare a locuintelor construite pe aceste amplasamente vor fi sub nivelul pietii, iar utilitatile vor fi asigurate de catre autoritati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO