ZF 24

Terenurile din Bucuresti s-au ieftinit la nivelul mediu din 2007

17.03.2009, 15:50 21

Preturile medii ale terenurilor din Bucuresti au scazut cu 20% in cea de-a doua jumatate a anului trecut, de la 791 de euro/metrul patrat la 633 de euro/metrul patrat, nivel apropiat de cel din 2007, potrivit celui mai recent raport al firmei de consultanta Colliers International.

"Ajustarile preturilor au variat pe piata in functie, in special, de amplasament si de marimea lotului. Astfel, in zone precum Pipera pretul solicitat de proprietari este cel practicat in urma cu circa trei ani, deprecierea pentru zonele centrale fiind semnificativ mai mica", se arata in cel mai recent studiu al companiei de servicii imobiliare Colliers.

Terenuri, centre comerciale, cladiri de birouri si numeroase apartamente sunt de mai mult timp disponibile spre vanzare, dar numarul tranzactiilor continua sa fie redus, un numar tot mai mic de investitori avand acces la lichiditati, se mai precizeaza in raport.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO