ZF 24

Tender aşteaptă venituri de 15 mil. euro pe zborurile regulate pe care le va opera prin Fly România

Tender aşteaptă venituri de 15 mil. euro pe zborurile...

Autor: Mirabela Tiron

11.03.2014, 11:26 1162
Compania aeriană TenAirways, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender va opera începând cu 15 mai zboruri interne pe Bucureşti-Tulcea şi Bucureşti-Timişoara, dar şi curse internaţionale spre Italia, Germania şi Turcia sub brandul Fly România. 
 
Zborurile pe ruta Bucureşti-Timişoara vor fi operate zilnic, în timp ce cursele spre Tulcea vor fi efectuate de trei ori pe săptămână.

„Estimăm că vom avea în primul an de activitate 30.000 de pasageri pe cursele interne, iar în total, pe rute interne şi externe 100.000 de pasageri”, a declarat Cătălin Buţu, directorul general al TenAirways.

Preţul pentru un singur zbor pe ruta Bucureşti-Tulcea este de 50 de euro, iar pe ruta Bucureşti-Timişoara este de 70 de euro, în timp ce pe rute internaţionale tariful începe de la 30 de euro pe zbor. În acest tarif este inclus transportul unui bagaj de cabină de 7 kg şi a unui bagaj de cală de maxim 20 kg, dar şi servicii de catering la bord.

Pe rute internaţionale compania va efectua zboruri regulate pe Bucureşti-Frankfurt, Bucureşti-Verona, Bucureşti-Genova, dar şi pe Tulcea-Bergamo, Tulcea-Frankfurt şi pe Timişoara-Verona.

Zborurile vor fi operate cu avioane de tip MD-82 şi MD-83, cu o capacitate de 170 de pasageri. 

Anul trecut, TEN Airways a avut afaceri de circa 8 mil. euro, faţă de 1,3 mil. euro în 2012, potrivit reprezentanţilor companiei. Compania are o flotă formată din nouă avioane proprii. TEN Airways a fost numită compania naţională a Guineea Bissau.

TEN Airways opera până acum în sistem charter şi în sistem ACMI (închirierea aeronavelor cu tot cu echipaj şi celelalte servicii, pentru a opera în numele companiei care preia aeronava) în ţări din Europa, Asia şi Africa. Printre clienţii companiei de pe continentul african se numără Air Senegal, Rwan­da Air, Air Ivoire, iar din Eu­ropa compania românească Blue Air, Aegean Airlines, Du­brovnik Airline şi altele.

Compania TEN Airways este controlată de Ovidiu Tender (90%) şi de Pe­trişor Nicolae (10%), un vechi partener de afaceri al lui Ovidiu Tender, el fiind la începutul anilor 2000 reprezentantul lui Tender în consiliul de administraţie al companiei de asigurări ARDAF (brand care a dispărut din piaţa asigurărilor).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO