ZF 24

Teama de a face business se simte: înmatriculările de firme noi au scăzut cu 50% în luna martie

Teama de a face business se simte: înmatriculările de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.04.2020, 18:30 157

Numărul de firme de tip SRL în­fiinţate în luna martie a acestui an s-a ri­dicat la circa 4.200 de entităţi, la ju­mătate faţă de aceeaşi lună a anului tre­cut, arată datele analizate de REGnet, firmă specializată în înfi­inţarea şi modificarea online a socie­tăţilor comer­ciale (SRL) şi persoanelor fizice auto­rizate (PFA). 

O situaţia similară se întâm­plă şi în cazul PFA-urilor, unde au fost înmatriculare 1.200 de firme, în scădere cu peste 50% faţă de martie 2019.

„În luna martie a acestui an nu­mă­rul de înfiinţări de profesionişti a scăzut dramatic în raport cu anii anteriori, atât în ce priveşte înfiinţările de SRL, cât şi înfiin­ţările de PFA. Cauza principală a acestei scăderi dramatice de aproxi­ma­tiv 50% a fost evident COVID-19, ale cărui efecte au afectat în­treaga eco­nomie şi mediul afacerilor. Din punct de vedere al iniţiativelor antre­pre­noriale, cred că suntem în prezenţa celui mai mic nivel din ultimii zece ani”, explică Cristian Barcan, manager al REGnet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO