ZF 24

tbi bank obţine primul rating de la Moody's: Baa3 pentru riscul de contrapartidă şi Ba2 pentru depozite

tbi bank obţine primul rating de la Moody's: Baa3 pentru...

Autor: Roxana Rosu

10.10.2023, 11:36 181

tbi bank, care operează în România, Bulgaria, Grecia, Germania şi Lituania, a primit din partea agentiei Moody's un rating de investiţii, respectiv Baa3, pentru riscul de contrapartidă, şi un rating Ba2/NP pentru depozitele pe termen lung şi scurt.

În acelaşi timp, agenţia de rating a evaluat la Baa3(cr)/P-3(cr) riscul de contrapartidă (Counterparty Risk - CR) pe termen lung şi scurt şi la ba3 pentru o evaluare de bază a creditelor (Baseline Credit Assessment - BCA).

”Raportul dintre capitalurile proprii tangibile şi activele ponderate în funcţie de risc se situa la 27% la sfârşitul anului 2022, suficient pentru a absorbi pierderi neaşteptate şi considerabile. Banca beneficiază, de asemenea, de o capacitate puternică de a genera capital pe plan intern şi de retenţie a profiturilor, care echilibrează obiectivele ambiţioase de creştere şi accesul mai limitat la capital în comparaţie cu băncile listate la bursă", se arată în raportul Moody's citat de bancă.

De asemenea, agenţia afirmă că perspectiva stabilă a ratingurilor pentru depozitele pe termen lung reflectă aşteptările sale că rezultatele şi profilul financiar al băncii vor rămâne în general stabile.

„Suntem mândri să primim un rating de la o agenţie de renume mondial precum Moody's, care reflectă profitabilitatea noastră puternică, baza sigură de depozite şi perspectiva unei creşteri stabile. Această evaluare ne consolidează şi mai mult poziţia de instituţie financiară solidă şi de încredere şi întăreşte angajamentul nostru de a continua să oferim soluţii inovatoare de creditare şi de economisire pentru clienţii noştri de pe toate pieţele”, a spus Lukas Tursa, Executive Director, Funding.

𝐭𝐛𝐢 are un portofoliu de 2 milioane de clienţi în regiune şi a acordat aproape 550.000 de credite în 2022

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO