ZF 24

tbi bank a redus timpul necesar pentru analiza situaţiilor financiare ale IMM-urilor de la 40 la 5 minute, prin automatizarea proceselor, pentru a facilita accesul firmelor la finantare

 tbi bank a redus timpul necesar pentru analiza...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2023, 10:30 274

tbi bank a redus timpul necesar pentru analiza situaţiilor financiare ale IMM-urilor de la 40 la 5 minute, prin automatizarea proceselor, în conditiile în care, în România, din cauza dimensiunii lor mai mici şi a unui mediu economic complicat, acestea întâmpină de obicei dificultăţi în obţinerea de finanţare, în principal din cauza birocraţiei excesive, a anuntat marti banca.

IMM-urile joacă un rol major în economia europeană, acestea reprezentând peste 99% din numărul total de firme, potrivit datelor Eurostat.

tbi bank foloseşte  soluţiile de automatizare dezvoltate de start-upul fintech Prime Dash, participant la Programul de inovare Visa. Prime Dash utilizează tehnologii precum AI, Machine Learning (ML), Robotic Process Automation (RPA) şi Advanced Analytics pentru a facilita luarea de decizii financiare în timp real pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

„IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a unei economii, iar nevoile de finanţare ale acestora sunt adesea satisfăcute doar parţial. Acordul cu Prime Dash ne permite să le oferim rapid ajutorul de care au nevoie şi să contribuim astfel la buna funcţionare a economiei româneşti”, spune Andrei Hoinărescu, Head of Business Banking, tbi bank.

Obiectivul principal al parteneriatului este ca tbi bank să reducă timpul petrecut cu evaluarea şi monitorizarea riscurilor financiare, cu ajutorul soluţiilor de automatizare.

„Misiunea noastră principală este de a optimiza evaluarea riscului financiar în cadrul procesului intern al băncii. Şi, utilizând aceste tehnologii, am redus considerabil timpul mediu petrecut în acest proces. Acest parteneriat a adus o mare valoare pentru compania noastră, deoarece putem avea un impact mai mare asupra mediului de afaceri şi putem ajuta IMM-urile să îşi îmbunătăţească afacerile. Putem să ne adaptăm produsele în funcţie de diferiţi clienţi şi să ajutăm instituţiile financiare să sprijine mai bine economia în ansamblu”, spune Cătălin Rus, Co-founder şi COO, Prime Dash.

𝐭𝐛𝐢 bank este o bancă de tip ”challenger” din Europa de Sud-Est, care operează în Bulgaria, România, Grecia, Germania şi Lituania. 𝐭𝐛𝐢 are un portofoliu de 2 milioane de clienţi şi a acordat aproape 550.000 de credite în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO