ZF 24

Taubman: Romania, "unul dintre secretele cel mai bine ascunse" pentru oportunitati de investitii

05.02.2008, 15:13 19

Romania este "unul dintre secretele cel mai bine ascunse" in ceea ce priveste oportunitatile de investitii, a declarat, la New York, ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman, la lansarea unui turneu de promovare a afacerilor pe piata locala.

Taubman participa, alaturi de noul ambasador roman la Washington, Adrian Vierita, la un turneu de promovare in Statele Unite a oportunitatilor de afaceri in Romania, organizat de Serviciul Comercial al SUA, prin intermediul American Chamber in Romania (AmCham), transmite corespondentul Mediafax la New York.

Turneul a inceput luni la New York, cu o conferinta sustinuta de delegatia romano-americana in fata a cateva zeci de reprezentanti ai mediilor de afaceri, si va continua la Washington si Atlanta, in perioada 5-8 februarie. Delegatia condusa de Vierita si Taubman include si reprezentanti ai unor companii americane cu activitati in Romania.

Taubman a prezentat Romania drept "unul dintre secretele cel mai bine ascunse" din punct de vedere al oportunitatilor de investitii si, in calitate de om de afaceri, a apreciat ca Romania are cel mai mare potential dintre economiile sud-est europene.

El a mentionat exemplul Nokia, care si-a relocat o capacitate de productie in Transilvania, proiectul autostrazii Bechtel, cel mai important de acest fel din Europa, proiectele de investitii ale companiei Ford la Craiova si intentia altei companii importante americane, Emerson Electric, de a dezvolta capacitati in Romania, dupa modelul Nokia.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO