ZF 24

Tariceanu: 25 de kilometri din Autostrada Transilvania vor fi gata in acest an

11.04.2008, 13:18 12

Premierul Calin Popescu Tariceanu, aflat azi in judetul Bihor, a declarat ca un prim tronson, de 25 de kilometri, al Autostrazii Transilvania, va fi dat in folosinta in acest an, in judetul Cluj, informeaza Mediafax.

Premierul, care a vizitat santierul viaductului Suplacu de Barcau si stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania, s-a declarat satisfacut de ritmul lucrarilor la autostrada.

"Incep sa fiu multumit de ritmul lucrarilor, pentru ca acum doi ani am plecat dezamagit de aici. Ma bucur, de asemenea, ca Bechtel a inceput demersuri pentru aducerea la aceasta lucrare a unor muncitori romani care lucreaza in strainatate", a spus Tariceanu.

Premierul a afirmat insa ca nu este multumit de contractul semnat pentru constructia Autostrazii Transilvania.

"Anul acesta exista aproximativ 400 de milioane de euro pentru continuare lucrarilor la constructia autostrazii, din care 136 sunt deja platiti in avans. E o chestiune pentru care eu nu ma simt confortabil deloc, dar asa a fost facut contractul pe vremea PSD si a ministrului PD Dobre. Am constatat ca exista intarzieri la lucrare, dar acestea sunt din vina autoritatilor care nu au facut exproprierile. Am sa tin cont de sugestiile Bechtel si o sa cream o sucursala locala a Companiei Nationale de Drumuri care sa raspunda de sectorul Cluj-Oradea pentru ca e foarte greu sa conduci de la 500 de kilometri distanta", a declarat Tariceanu.

Mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO