ZF 24

Suportul Microsoft pentru Windows XP şi Office 2003 expiră în aprilie 2014

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

03.09.2013, 20:32 1211

Microsoft România informează că începând cu 9 aprilie 2014 utilizatorii Windows XP şi Office 2003 nu vor mai primi update-uri de securitate şi nu vor mai beneficia de avantajele suportului tehnic oferit de gigantul IT, ceea ce implică riscuri de securitate şi apariţia unor probleme de software.

„Sunt 12 ani de la lansarea Windows XP şi 10 ani de la lansarea Office 2003, iar lumea s-a schimbat mult de atunci. Am asistat la o creştere exponenţială a utilizatorilor de internet şi odată cu aceasta la o creştere a atacurilor cibernetice care ţintesc sisteme de operare învechite. Întrucât după data de 8 aprilie 2014 Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP şi Office 2003, utilizatorii privaţi şi companiile care vor rămâne pe aceste tehnologii se expun unor riscuri majore de securitate, confidenţialitate a informaţiilor personale şi a datelor sensibile de companie, clienţi, parteneri. În plus, sunt vulnerabili la atacurile informatice şi noi forme de viruşi“, a explicat Ionuţ Gaotă, Windows & Mobility Business Group Lead în cadrul Microsoft România. Astfel, utilizatorii trebuie să îşi actualizeze cele două produse Microsoft pentru a nu fi supuşi riscurilor menţionate anterior.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO