ZF 24

Summitul G20 a pus bazele unei industrii bancare prudente si mai putin profitabile

17.11.2008, 21:30 12

Liderii celor mai mari economii ale lumii, intruniti in cadrul summitului G20 de la Washington, au avertizat institutiile financiare ca vor fi nevoite sa-si majoreze nivelurile de capital si sa publice mai multe detalii despre operatiunile lor, semnaland astfel ca bancile ar putea iesi din actuala criza cu un potential de a obtine profit mult mai mic decat in trecut.

Presedintele american George W. Bush si omologii sai din cadrul G20 au pus actuala situatie economica globala pe umerii investitorilor, care "au cautat sa obtina profituri cat mai mari fara a tine cont de riscurile la care se expuneau", scrie Bloomberg. Autoritatile de reglementare, care au esuat in incercarea de a intelege exact riscurile de pe piata, au fost de asemenea tinta criticilor participantilor la summitul G20.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce masuri vor fi luate de catre liderii celor mai importante economii ale lumii pentru a corecta esecurile pietelor financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO