ZF 24

Summitul APEC s-a incheiat cu un angajament pentru finalizarea negocierilor comerciale mondiale

09.09.2007, 17:12 12

Liderii regiunii Asia-Pacific (APEC) au pledat astazi, la incheierea unui summit de doua zile, pentru finalizarea rapida a negocierilor de liberalizare a comertului la nivel mondial, insistand pentru o flexibilitate a negocierilor care sa conduca la un acord pana la sfarsitul anului.

Premierul australian John Howard a declarat ca apelul a fost inclus in declaratia finala a reuniunii, la care au participat si reprezentanti din Rusia, Statele Unite si China, transmite Reuters.

Participantii si-au declarat "sprijinul foarte puternic pentru reluarea discutiilor, in cadrul asa-numitei Runde de la Doha, si au cerut tuturor statelor implicate sa faca noi eforturi pentru finalizarea negocierilor, prioritare fiind agricultura si produsele industriale", a aratat Howard.

APEC, Forumul pentru Cooperare Economia in zona Asia-Pacific, care reuneste 21 de state, acopera circa jumatate din comertul mondial. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO