ZF 24

Substanta depistata in corpul lui Adrian Mutu se gaseste si in farmaciile romanesti desi a fost interzisa in UE

Substanta depistata in corpul lui Adrian Mutu se gaseste si in farmaciile romanesti desi a fost interzisa in UE
28.01.2010, 19:23 138

Reductil, Lindaxa si Minimacin sunt medicamente sub forma decapsule, care contin 10 sau 15 miligrame de sibutramina si care aufost oprite de la distributie si comercializare in toate tarileUniunii Europene, inclusiv in Romania, informeaza incont.ro. Se pare ca substanta activa din eleinhiba pofta de mancare, insa poate sa faca mult mai rau deatat.

Potrivit unui studiu la care au participat timp de 6 ani 10.000de pacienti cu obezitate, sibutramina este extrem de periculoasapentru inima. Astfel, la pacientii care au inghitit pastilele,medicii au descoperit ca aveau un risc cu 16% mai mare de a faceinfract sau un accident vascular cerebral.

In Romania, pilulele erau prescrise de medici pentru tratamentulobezitatii, iar unele erau chiar compensate. Anul trecut, in 11luni, s-au vandut conform datelor de piata peste 140.000 de cutii.La noi sunt autorizate cinci medicamente care contin aceastasubstanta, dar numai trei sunt comercializate, iar in cazulacestora producatorii au fost anuntati sa blocheze tot ce este indepozite.

Cititi mai multe despre comercializarea Sibutraminei in farmaciiledin Romania pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO