ZF 24

Studiu Mercer: Viena oferă cel mai ridicat nivel al calităţii vieţii pentru expaţi, în topul global. Bucureşti ocupă poziţia 111

Studiu Mercer:  Viena oferă cel mai ridicat nivel al...

Autor: Roxana Rosu

18.12.2023, 15:41 1174

Viena îşi păstrează anul acesta prima poziţie în clasamentul oraşelor cu cea mai înaltă calitate a vieţii pentru expati, urmată îndeaproape de Zurich (Elveţia), Auckland (Noua Zeelandă) şi Copenhaga (Danemarca), în timp ce Bucureştiul ocupă locul 111, potrivit studiului Mercer 2023 Quality of Living Survey, care include 148 de oraşe.

Dintre capitalele din Europa Centrală şi de Est, în afară de capitala Austriei, cel mai bine plasată în clasamentul mondial este Praga, pe locul 71, urmată de Ljubliana pe 78, Budapesta pe locul 80, Bratislava pe 83 şi Varşovia pe 84. Zagreb, capitala Croatiei, este pe 93, Sofia, capitala Bulgariei, pe pozitia 125, iar Belgrad pe 143.

„Datele Mercer arată că ţările cu o calitate ridicată a vieţii oferă cetăţenilor şi expaţilor acces la servicii excelente de sănătate, educaţie, infrastructură şi servicii sociale”, a declarat Narcis Popescu, Director Consultanţă HR, Mercer Marsh Benefits, România.

Vancouver (locul 8 în general) este cel mai bine clasat oraş din America de Nord în acest an, oferind rezidenţilor o combinaţie ideală de recreere în aer liber şi viaţă cosmopolită.

San Francisco (locul 37 în general) se clasează pe primul loc în Statele Unite, în timp ce Montevideo, Uruguay (locul 89 în general) este ţara cu cea mai înaltă calitate a vieţii din America Latină.

Dubai (locul 79) şi Abu Dhabi (locul 84) în Emiratele Arabe Unite conduc clasamentul în Orientul Mijlociu, ambele fiind renumite pentru infrastructura modernă şi comunităţile expatriaţilor. În cazul Africii, cel mai bine plasat oraş este Port Louis, Mauritius (locul 88 în general).

Primul printre oraşele asiatice şi locul 29 în general este Singapore, oferind un mediu curat şi sigur combinat cu o infrastructură extrem de eficientă. Cel mai bine clasat oraş din Pacific este Auckland (locul 3 în general) datorită asistenţei medicale robuste şi scenei culturale dinamic.

„Peisajul global actual este afectat de agitaţia geopolitică, dezastrele naturale şi volatilitatea economică, toate având consecinţe semnificative pentru oraşe şi capacitatea lor de a atrage şi reţine talentele. Mulţi angajaţi îşi reevaluează priorităţile şi analizează calitatea vieţii oferită lor şi familiilor în locurile în care trăiesc şi lucrează. Pentru mulţi angajatori şi angajaţi, claritatea asupra acestor factori contează în luarea deciziilor atunci când se iau în considerare relocările internaţionale.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO