ZF 24

Strainii au facut investitii nete de 7,2 mil. euro in primele 7 luni la Bursa

Strainii au realizat investitii nete de 7,2 mil. euro in primele 7 luni la Bursa
06.08.2009, 15:29 19

In primele sapte luni din acest an investitorii straini au adus la Bursa 138,7 mil. euro prin achizitionarea de actiuni, in vreme ce vanzarile s-au ridicat la 131,5 mil. lei. In aceste conditii, investitiile nete realizate de straini pe Bursa de la inceputul anului s-au ridicat la 7,2 mil. euro.

In iulie, achizitiile realizate de straini pe piata de capital de la Bucuresti au insumat aproape 5,4 mil. euro, in vreme ce nivelul vanzarilor s-a ridicat la 4,8 mil. euro. Luna iulie a fost de departe cea mai proasta luna din acest an din punctul de vedere al investitiilor straine, in conditiile in care nivelul acestora a fost cu peste 50% mai mic decat investitiile realizate in februarie.

Spre deosebire, luna aprilie a fost cea mai buna pentru Bursa din privinta investitiilor straine. In aprilie investitorii nerezidenti au achizitionat actiuni in valoare de 40,3 mil. euro, in vreme ce nivelul vanzarilor s-a ridicat la 25,7 mil. lei.
De la inceputul anului, valoarea totala a tranzactiilor de pe Bursa s-a ridicat la 587,4 mil. euro, in vreme ce in luna iulie rulajul total a atins 71,7 mil. euro.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO