ZF 24

Stiri locale

16.09.2009, 17:03 14

Wienerberger reia productia de caramida dupa treiluni

Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din Romania, areluat productia la fabrica sa de la Tritenii de Jos, judetul Clujdupa trei luni de inactivitate, si a chemat inapoi la lucru pe cei50 de angajati pe care ii trimisese in somaj. Fabrica de caramidade la Gherla, unitatea concurenta a Wienerberger, se inchide pentrua doua oara in acest an si va trimite 67 din cei 68 de angajati insomaj. (Ziua de Cluj)

Companiile mari din Dolj nu au fost zdruncinate decriza

Cele mai mari firme din judetul Dolj au obtinut si in 2008, inpofida crizei financiare cifre de afaceri record. In cazul unora,criza s-a resimtit la nivel de profit, care a scazut considerabilcomparativ cu anul 2007. Rezultatele aferente primului semestru dinacest an nu indica scaderi semnificative ale afacerilor, uniimanageri aratandu-se chiar optimisti. (Gazeta de Sud)

UPC amendata cu 100.000 lei de CJPC Cluj

Consiliul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj aamendat UPC Romania cu aproximativ 100.000 lei, din cauza celorpeste 650 de reclamatii primite numai la Marasesti in ultimele 60de zile. Daca UPC nu isi reglementeaza situatia, compania ar puteafi inchisa. Comisarii CJPC au gasit numeroase nereguli in ceea cepriveste contractele si actele aditionale acestora, pe carecompania le-a incheiat cu clientii. (Ziua de Cluj)

De patru ori mai multi someri decat in 2008

La sfarsitul lunii august, in judetul Braila numarul somerilorindemnizabili era de patru ori mai mare decat in perioada similaraa anului trecut, potrivit datelor comunicate de Agentia Judeteanade Ocupare a Fortei de munca. Numarul somerilor indemnizabili aajuns la 3.521 in luna august, comparativ cu 844 in 2008. Numarultotal al somerilor era de 8.863, cu 139 mai multi decat in iulie.Rata somajului la sfarsitul celei de-a opta luni a acestui an erade 6,4%, cu 0,1% peste nivelul din luna anterioara, insa cu 0,2%sub media pe tara. (Obiectiv de Braila)

278 firme galatene si-au suspendat activitatea inaugust

In luna august 278 de firme din judetul Galati si-au suspendatactivitatea din cauza crizei financiare, potrivit OficiuluiNational al Registrului Comertului. Aceste firme ridica numarulcompaniilor care si-au suspendat activitatea in primele opt luniale anului in Galati la 2.928. (Viata Libera)

250.000 euro transforma clubul CFR in cladire debirouri

Clubul CFR din Cluj se va transforma intr-o cladire moderna debirouri. Sindicatul Libertatea, afiliat Federatiei NationaleFeroviare Miscare Comercial va investi 250.000 euro pentru aamenaja spatiul. (Ziua de Cluj)

Primariile saracesc iar Consiliul Judetean Dolj da baniipublici pe promovare

Consiliul Judetean Dolj alege sa cheltuiasca bani publici peproiecte de promovare a judetului, in care investeste sute de miide lei, intr-o perioada in care multe primarii se lupta cu saracia.(Gazeta de Sud)

Patronatele galatene cred in eliminarea impozitului peprofitul reinvestit

Patronatele galatene sunt de parere ca eliminarea impozitului peprofitul reinvestit incepand cu 1 octombrie va avea ca efectincurajarea investitiilor, ce se va repercuta la nivelul mediuluieconomic, care se va consolida. Vor putea fi create astfel noilocuri de munca. Efectele pozitive se vor resimti si la nivelulincasarilor bugetare, potrivit patronatelor din Judetul Galati.(Viata Libera)

Zeci de firme vor fi prezente la ApulumAgraria

Firme din industria alimentara, companii furnizoare de utilaje,seminte si pesticide, producatori agricoli din tara si strainatatesi mici mestesugari isi vor prezenta produsele la Targul "ApulumAgraria" de la Alba Iulia, una dintre celei mai importantemanifestari de profil desfasurate in Alba si totodata inTransilvania. Targul se va desfasura pe durata a doua zile.(Monitorul de Alba)

Venituri suplimentare la bugetul statului

Inspectorii fiscali din cadrul Direcţiei Generale a FinanţelorPublice (DGFP) Constanţa au efectuat, in luna august, 263 deverificari la agentii economici constanteni, potrivit directoruluicoordonator al institutiei. El a afimat ca in timpul controluluis-a incasat suma de 1.044 mii lei, bani ce vor merge la bugetul destatz. (Telegraf online).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO