ZF 24

Stiglitz: Pietele dau dovada de o "exuberanta irationala" in privinta revenirii economiei

Stiglitz: Pietele dau dovada de o "exuberanta irationala" in privinta revenirii economiei

Foto: Bloomberg

06.10.2009, 12:39 37

Laureat al premiului Nobel, economistul Joseph Stiglitz, adeclarat ca somajul din SUA va continua sa creasca si ar trebuie saintre in atentia oficialilor, avansurile inregistrate pe pietelebursiere indicand ca de fapt investitorii dau dovada de o"exuberanta irationala" cu privire la revenirea economica.

"Exista inca multe riscuri in fata si ne vom lovi de multepiedici", a spus acesta in cadrul unui interviu, la BloombergTelevision, considerand ca evolutia pietei imobiliare siincapacitatea consumatorilor de a-si achita datoriile sunt cauzatein principal de somaj. "Exista un risc important ca pietele sa fidat dovada de o exuberanta irationala".

Comentariile acestuia vin dupa ce Nouriel Roubini a declarat ca"pietele au crescut prea mult, prea devreme, prea repede", iarmiliardarul George Soros a atentionat ca revenirea economica a SUAva fi una "foarte inceata".

Din decembrie 2007 pana in prezent economia SUA a inregistrat oscadere a locurilor de munca cu 7,2 milioane posturi, ratasomajului urcand in septembrie la maximul ultimilor 26 de ani.Economistii intervievati de Bloomberg au indicat ca pana lasfarsitul anului, rata somajului in SUA ar putea atinge 10%.

Este "destul de clar ca situatia va continua sa seinrautateasca", a spus Stiglitz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO