ZF 24

Sterling: Nu exista niciun temei juridic pentru rezilierea contractului

24.04.2009, 09:59 29

Vicepresedintele Sterling Resources, Stephen Birrell, a declarat, joi, ca nu stie de existenta vreunui temei juridic pentru rezilierea contractului si ca reprezentantii companiei vor sa participe la audierile comisiei parlamentare care investigheaza documentul, informeaza Mediafax.

Contractul vizeaza explorarea si exploatarea a doua perimetre din Marea Neagra.

"Nu stim sa existe niciun temei juridic pentru care Guvernul Romaniei sa rezilieze contractul nostru. Mai mult decat atat, Sterling Resources a urmat intotdeauna toate sfaturile si indicatiile ANRM cu privire atat la aspectele operationale ale activitatii noastre, cat si la celelalte subiecte care decurg din acordul nostru petrolier", sustine Birrell intr-o declaratie de presa.

Declaratiile vicepresedintelui vin la o zi dupa ce presedintele Agentiei Nationale de Resurse Minerale (ANRM), Gelu Maracineanu, a declarat pentru cotidianul "Gandul" ca s-au identificat probleme "foarte grave" in contractul cu Sterling si ca este sigur ca acesta va fi reziliat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO