ZF 24

Statul este bun de plată pentru încă un miliard de euro la Fondul Proprietatea

Autor: Octavian Calei, Andrei Chirileasa

08.07.2013, 21:55 1542
Toţi cei care au primit acţiuni la Fondul Proprietatea (FP) înainte de listare ar putea da statul în judecată pentru că au primit acţiunile la un leu şi au obţinut mai puţin din vânzarea lor, a declarat Iulian Lepa, avocat cu experienţă de 7 ani în dosarele de drepturi litigioase, la emisiunea de business ZF Live de ieri.

„Acţiunile la Fondul Proprietatea (FP) cu care statul i-a despăgubit pe oameni s-a dovedit, din păcate, că valorează jumătate din suma datorată. Un miliard de euro este diferenţa pe care statul ar avea-o de plătit acţionarilor de la Fondul Proprietatea dacă toate aceste persoane ar afla de posibilitatea de a acţiona în judecată statul şi de faptul că există deja jurisprudenţă consacrată“, a declarat Lepa.

Vedeţi aici emisiunea integrală din data de 8 iulie 2013

Şi avocatul Gheorghe Piperea susţine această idee, încă dinainte de listarea FP la bursă.

Fondul Proprietatea s-a listat la bursă la 25 ianuarie 2011, iar de la listare şi până în prezent preţul acţiunilor a oscilat între un minim de 0,395 lei şi un maxim de 0,67 lei. Astfel, cei care au primit acţiuni ca despăgubire pentru proprietăţile confiscate de regimul comunist, la valoarea de un leu pe acţiune, au recuperat maximum două treimi din sumele cuvenite prin vânzarea pe bursă a acţiunilor FP.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO