ZF 24

Statul american le da bani bancilor, dar nu le spune si ce sa faca cu ei

15.10.2008, 20:15 13

Secretarul Trezoreriei americane Henry Paulson a convins noua banci importante din Statele Unite sa accepte 125 miliarde de dolari sub forma de investitii guvernamentale, insa ii va fi mult mai dificil sa le determine pe acestea sa utilizeze sumele primite in sensul accordarii de credite.

Participatiile pe care guvernul le achizitioneaza in cadrul Citigroup, Morgan Stanley si alte sapte mari institutii nu garanteaza ca investitiile vor impulsiona activitatile de creditare si debloca in acest fel pietele de credit. In acelasi timp, in urma achizitionarii acestora, guvernul nu va primi pozitii in cadrul boardurilor bancilor si nici un alt fel de autoritate in a cere firmelor sa utilizeze fondurile primite in scopul restartarii economiei, scrie Bloomberg.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce presupun oficialii Trezoreriei ca vor face bancile cu banii, in conditiile in care ei nu pot impune destinatia finantarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO