ZF 24

Start-up-ul românesc ZoidPay a luat o finanţare de 75 mil. dolari de la o firmă de investiţii din Bahamas

Start-up-ul românesc ZoidPay a luat o finanţare de 75...

Autor: Ioana Niţă

03.11.2022, 22:16 1052

Start-up-ul local ZoidPay, specializat în tehnologia blockchain şi în furnizarea de crypto lichiditate, a atras o investiţie de 75 mil. dolari de de la GEM Digital Limited ("GEM"), o firmă de investiţii înregistrată în Bahamas axată pe zona de blockchain şi criptomonede, potrivit unui anunţ făcut de companie. Finanţarea va fi utilizată pentru dezvoltarea întregului ecosistem al companiei, obiectivul fiind ca acesta să devină principală platformă open source pentru dezvoltatorii ce construiesc următoarea generaţie de servicii financiare, pentru scalarea primului metaverse on-demand, facilitarea primei achiziţîi bancare de către o firmă blockchain, dar şi lansarea unei aplicăţîi mobile Web 3.0 care să integreze toate produsele dezvoltate până acum de ZoidPay.

"Investiţia din partea GEM este o validare imensă a ceea ce ne străduim să realizăm la ZoidPay. Angajamentul financiar al unuia dintre cele mai importante grupuri de investiţii la nivel global este sprijinul ideal de care avem nevoie pentru parcursul pe care îl va avea ZoidPay în poziţionarea ca principala platformă Open Source WEB 3.0”, a spus Eduard Oneci, cofondator şi CEO al ZoidPay.

Start-up-ul a fost înfiinţat în 2018 şi s-a specializat în furnizarea de solutii pentru crypto lichiditate, permiţând emiterea instantanee de carduri virtuale pentru achiziţii cu criptomonede de la orice comerciant, la comisioane reduse. Cu această expertiză, ZoidPay se pregăteşte acum să lanseze o suită completă de interfeţe de programare a aplicaţiilor (API) şi kituri de dezvoltare software (SDK) pentru clientela B2B care vizează construirea următoarei generaţii de aplicaţii mobile de servicii financiare Web 3.0 şi aplicaţii mobile descentralizate (dApps).

De asemenea, ZoidPay a anunţat recent lansarea ZETA, o lume virtuală descentralizată care oferă utilizatorilor o experienţă imersivă cu ajutorul realităţii augmentate (AR), realităţii virtuale (VR) şi realităţii extinse (XR). Construită în întregime in-house, ZETA va permite utilizatorilor să îşi extindă activităţile obişnuite si în metaverse, prin acces la Zeta Mall, unde poate face cumpărături, până la acces la Zeta Bank pentru servicii financiare Web 3.0 sau diferite experienţe de divertisment. ZETA le oferă clienţilor B2B, inclusiv proiectelor blockchain şi dezvoltatorilor, arhitectura deschisă pentru a-şi crea propria lume digitală personalizată.

În prezent, aflată în stadii avansate de achiziţie a unei Bănci Digitale, ZoidPay va contribui la tranziţia tuturor serviciilor financiare tradiţionale la cele descentralizate cu ajutorul tehnologiilor Web 3.0. Pentru utilizatorii finali, acest lucru ar face accesibile investiţiile cu randament ridicat, marcând trecerea de la tradiţional la digital şi de la monopol la descentralizare. Împrumuturile Web 3.0 ar permite unui utilizator să beneficieze de împrumuturi instant în orice monedă FIAT pe baza tuturor activelor digitale pe care le deţine, inclusiv NFT-uri.

Totodată, start-up-ul lucrează la o aplicaţie mobilă Web 3.0 pentru servicii financiare tradiţionale dar şi cu criptomonede. Practic, aplicaţia va reuni într-un singur loc carduri, conturi bancare, criptomonede, facturi, investiţii, asigurări şi împrumuturi. Aplicaţia promite să extindă confortul utilizatorilor prin automatizarea obiceiurilor lor financiare printr-o interfaţă intuitivă ce poate funcţiona şi pe pilot automat. Aceasta va combina securitatea, controlul şi flexibilitatea serviciilor bancare tradiţionale cu viteza şi conectivitatea tehnologiei moderne.

"Până la sfârşitul primului trimestru al anului 2023, ne propunem să devenim cea mai mare platformă open source de arhitectură Web 3.0 din lume. Acest lucru vine după ani de zile în care am pus laolaltă elementele de bază spre această direcţie, inclusiv crearea de parteneriate, dezvoltarea tehnologiei şi formarea unei echipe extrem de capabile. Investiţia de la GEM acţionează acum ca un catalizator în faza de Hyperscaling în care ne aflăm acum”, a punctat Oneci.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO