ZF 24

Start-up-ul BookTes vrea să acceseze o finanţare de 200.000 euro pentru a dezvolta în continuarea soluţia sa de ticketing pentru mediul online

Start-up-ul BookTes vrea să acceseze o finanţare de...

Autor: Ioana Niţă

16.09.2021, 08:00 203

Start-up-ul local BookTes, care a dezvoltat un sistem de ticketing pentru organizarea, administrarea şi comercializarea în mediul online a tuturor activităţilor din domeniul cultural-turistic, vrea să atragă o finanţare de 200.000 de euro pentru a acoperi, până la finalul 2021, experienţe culturale şi turistice din toate cele 41 de judeţe ale ţării şi pentru extinderea funcţionalităţilor platformei. De la începutul acestui an, start-up-ul s-a extins în 25 de judeţe şi a reuşit dublarea de la lună la lună a cifrei de afaceri, la peste 500.000 lei, în primele 8 luni ale acestui an.

“Avem două obiective mari: să contribuim la creşterea vânzărilor partenerilor noştri, oferindu-le instrumentele necesare de promovare şi de management financiar, să construim un punct de referinţă uşor de parcurs şi plin de inspiraţie pentru iubitorii de turism şi cultură. Ne ajutăm astfel partenerii să îşi digitalizeze activitatea şi stimulăm apetitul pentru experienţe deosebite, uşor de accesat, pentru public”, a spus Cosmin Ivan, co-fondatorul BookTes. El a înfiinţat start-up-ul anul trecut împreună cu Iulian August, amândoi cu experienţă de peste 15 ani în tehnologia ticketing-ului.

BookTes oferă o soluţie completă şi personalizată de organizare, administrare şi comercializare în mediul online a tuturor activităţilor din domeniul cultural-turistic şi include cea mai extinsă gamă de experienţe culturale şi turistice din ţară (peste 600 în acest moment). Soluţia include o interfaţă de management financiar, self-service, pentru operatorii culturali şi turistici care, cu numai câteva click-uri, îşi pot seta contul personalizat, pot activa şi urmări în timp real vânzările şi îşi pot administra propriile rapoarte financiare.

Modelul de business al BookTes este diferit faţă de cele existente astăzi pe piaţă şi propune o simplificare a întregii activităţi din spatele procesului de ticketing.

BookTes este la fel de accesibil şi micilor operatori, pentru care digitalizarea accelerată înseamnă o expunere la un public mai larg, propune un management mai eficient din punct de vedere financiar şi este un catalizator pentru creştere. Pentru BookTes, parteneriatul cu această gamă extinsă şi diversă de parteneri înseamnă posibilitatea de a oferi experienţe exclusive şi de a concentra într-un unic punct cele mai multe oferte cultural-turistice.

BookTes derulează acum parteneriate cu peste 120 de instituţii culturale şi operatori prestigioşi cum sunt Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul de Artă Recentă, Biserica Neagră - Braşov, Institutul de Cercetări Eco - Muzeale “Gavrilă Simion” - Tulcea, Muzeul Ţării Crişurilor - Oradea, Muzeul Judeţean Buzău, Complexul Naţional Muzeal Moldova - Iaşi, Curtea Domnească - Târgovişte sau Ţinutul Zimbrului - Văratec, Agapia, Neamţ, Parcul Mini Transilvania, Walk This Way Brăila, Bucovina Outdoor Adventure şi multe altele.

Start-up-ul şi-a propus ca până la sfârşitul anului să ajungă la peste 1.000 de proiecte turistice şi culturale, de la peste 150 de parteneri din toată ţara. Toodată, până la sfârşitul acestui an, BookTes va lansa noi facilităţi în platformă pentru parteneri, mizând pe o creştere cu 25% a cifrei de afaceri.

Ideea soluţiei a fost testată de echipa fondatoare în câteva ţări din Orientul Mijlociu, unde a experimentat cu platforme destinate promovării cultural-turistice din întreaga regiune. Succesul proiectului i-a încurajat pe cei doi fondatori să creeze o arhitectură nouă, cod şi design de la zero, adaptate pentru segmentul experienţelor cultural-turistice din zona europeană. Echipa BookTes a trecut prin programul de accelerare Commons Accel, unde a fost remarcată de mentori şi desemnată drept câştigătoare a celei de-a patra cohorte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO