ZF 24

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov: Am efectuat 6 transplanturi de rinichi anul trecut, suntem singurul centru din ţară în care se efectuează recoltarea rinichiului de la donator viu"

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov: Am efectuat 6...

Autor: Mirabela Tiron

08.02.2024, 17:06 104

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală, deschis în urmă cu zece ani şi controlat indirect de Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ropharma, a finalizat anul trecut cu  afaceri de 110,5 milioane de lei, în creştere cu 26% faţă de nivelul de anul anterior, potrivit oficialilor companiei. Mai mult, spitalul a finalizat cu EBITDA pozitiv faţă de pierderi anul anterior.

„Pentru anul 2024 ne-am propus să ne continuăm creşterea pe toate liniile de business (ambulator, laborator, imagistică, spitalizare de zi şi spitalizare continuă) şi să ne dezvoltăm echipa medicală”, a spus pentru ZF Alin Rădăşanu, preşedinte in Consiliul de Administraţie al companei.

În 2019, spitalul a finalizat investiţia de 18 milioane de euro în dublarea capacităţii, prin extinderea într-o nouă clădire. Dezvoltarea s-a făcut în etape, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antreprenorul Mihai Miron de la com­pania Pantex, aflată în insolvenţă. Noua clădire a spitalului din Braşov, ce se întinde pe circa 11.500 de metri pătraţi, este dotată cu şase săli de operaţie şi două săli de transplant, cu o secţie de terapie intensivă de peste 250 mp, arată ultimele date.

„Suntem singurul centru din ţară în care se efectuează recoltarea rinichiului de la donator viu pentru transplantul de rinichi. Am efectuat 6 transplanturi de rinichi anul trecut”. 

Mai mult, din 2017 până în prezent în cadrul spitalului s-au efectuat peste 500 de intervenţii robotice, majoritatea fiind urologice. 

Cererea pentru serviciile medicale private este în creştere, cele mai solicitate servicii se încadrează în zona de chirurgie oncologică, chirurgie generală, chirurgie urologică robotică, cardiologie intervenţională, ortopedie, chirurgie vasculară.

Secţiile cu ponderi semnificative în cifra de afaceri sunt chirurgia generală. Spitalul oferă servicii medicale şi în contract cu Casa De Asigurări de Sănătate pe programele de oncologie, ortopedie dar şi chirurgie cardiovasculară.

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov reprezintă prima investiţie a antreprenorului român Mihai Miron pe piaţa privată de servicii medicale.

Spitalul este operat de firma Teo Health, din acţionariatul căreia fac parte Mihai Miron (in­direct), Floriean Firu, Vlad Teodorescu, dar şi medici din cadrul unităţii.  

Piaţa serviciilor medicale private este dominată de marile reţele de sănătate, precum MedLife, Regina Maria, Sanador, Medicover,  Gral Medical ce controlează pe piaţă atât spitale (unele înregistrate pe firme diferite) dar şi policlinici sau laboratoare.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO