ZF 24

Spice shop-urile, scoase in afara legii: Comercializarea plantelor halucinogene, interzisa prin lege

Spice shop-urile, scoase in afara legii: Comercializarea plantelor halucinogene, interzisa prin lege
09.02.2010, 15:53 266

Deputatii au adoptat, marti, un proiect de lege care prevedeinterzicerea comercializarii, punerii in vanzare, distribuirii silivrarii produselor etnobotanice din plante, extracte saucombinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic, proiectinitiat de un grup de deputati, informeaza Mediafax.

Proiectul stabileste ca punerea in vanzare, distribuirea silivrarea unor astfel de produse sunt interzise si se pedepsesc cuinchisoare de la sase luni la trei ani.

Deputatul independent Tudor Ciuhodaru (fost PSD), unul dintreinitiatorii proiectului, a precizat, in plen, ca aceasta propunerelegislativa interzice comercializarea produselor etnobotanice, iarMinisterul Sanatatii poate modifica, prin ordin de ministru, listaproduselor interzise.

Secretarul de stat pentru Relatia cu Parlamentul ValentinIliescu a precizat ca initiativa legislativa a deputatilor sesuprapune cu intentia Guvernului de a adopta, in sedinta demiercuri, o ordonanta de urgenta pe aceasta tema. Mai multe despreraspunsul autoritatilor la aparitia spiceshop-urilor pe piata romaneasca cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO