ZF 24

Spada României, campioană europeană

 Spada României, campioană europeană

Autor: Mediafax

20.07.2011, 09:48 250

Echipa feminină de spadă a României, formatădin Simona Alexandru, Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi LoredanaIordăchioiu, a câştigat medalia de aur la CampionateleEuropene de scrimă de la Sheffield, după ce a învins,marţi, în finală, cu scorul de 45-31, reprezentativa Rusiei.

România, campioană mondială în 2010, a început competiţia cu ovictorie în primul tur, scor 45-27, în faţaDanemarcei, calificându-se în sferturile definală, fază în care tricolorele au trecut, cu 43-37 deUngaria. În semifinale, româncele le-au învins, cu45-38, pe reprezentantele Franţei, obţinând "biletele" pentrufinala europeană.

Pe planşă, în ultimul act al competiţiei, au evoluat Ana MariaBrânză, Anca Măroiu şi Simona Alexandru, în timp ce LoredanaIordăchioiu a fost rezervă. Adversarele lor au fost TatianaLogunova, Lubov Şutova, Violeta Kolobova şi Anna Sivkova(rezervă).

Brânză şi Măroiu au început destul de timid finala, ambeleînregistrând scoruri de 3-4, în faţa Tatianei Logunova, respectivLubov Şutova (6-8 general). Apoi Simona Alexandru a reuşit uncategoric 8-3 cu Violeta Kolobova şi a dus România în avantaj, scor14-11. Măroiu şi Logunova au terminat la egalitate, scor 2-2, dupăcare rusoaicele au trimis-o pe planşă pe rezerva Sivkova în loculVioletei Kolobova, ce a reuşit să se impună în faţa Anei MariaBrânză, scor 4-2, reducând diferenţa la o tuşă, 18-17. Citiţi maimult despre echipa feminină de spadă a României pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO