ZF 24

Sony ar putea vinde productia de cipuri destinate consolei de jocuri PlayStation 3 catre Toshiba

Sony ar putea vinde productia de cipuri destinate consolei de jocuri PlayStation 3 catre Toshiba
16.09.2007, 14:49 22

Sony negociaza vanzarea facilitatilor de productie a cipurilor care intra in componenta consolei de jocuri PlayStation 3 (PS 3) catre Toshiba, pentru 100 de milioane de yeni (869,7 milioane de dolari), au declarat surse apropiate situatiei, informeaza Mediafax.

Tranzactia, care ar include vanzarea liniilor de productie pentru cipurile Cell, supranumite "un supercomputer intr-un cip", face parte din planul Sony de a reduce activele detinute in domeniul semiconductorilor, ale caror costuri sunt foarte mari, si de a se concentra pe fabricarea de produse strategice, precum cipurile de senzori de imagine folosite la camerele digitale, au adaugat sursele.

Sony vrea sa vanda facilitatile de productie ale microprocesoarelor si cipurilor grafice catre Toshiba pentru 869,7 milioane de dolari si s-ar putea ajunge la un acord in urmatoarele cateva luni, a relatat publicatia Nikkei.

Atat Sony cat si Toshiba au refuzat sa comenteze informatiile.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO