ZF 24

Sondaj CIS Gaz : 82% dintre români spun că facturile din iarnă au fost cu cel puţin 25% mai mari decât în iarna anterioară, iar jumătate dintre consumatori au redus temperatura în locuinţă

 Sondaj CIS Gaz : 82% dintre români spun că facturile...

Autor: Roxana Rosu

20.07.2023, 15:27 66

Costurile cu utilităţile au urcat mult sau foarte mult în ultimele 12 luni, consideră peste 95% dintre românii care au participat la un sondaj iniţiat de CIS Gaz, companie românească activă în industria gazelor naturale, iar 82% spun că facturile din iarnă au fost cu cel puţin 25% mai mari decât în iarna anterioară, soluţia găsită de jumătate dintre consumatori fiind reducerea temperaturii în locuinţă.

Sondajul a fost realizat în rândul a 1.383 de respondenţi, iar aproape 37% dintre ei cred că investiţiile în infrastructura energetică ar avea un impact major în reducerea facturilor pentru populaţie, în contextul în care 64% îşi asigură încălzirea cu centrală proprie pe gaze naturale.

Scumpirea facturilor în iarna trecută a făcut ca aproape 80% dintre consumatorii intervievaţi să spună că impactul asupra bugetului familiei a fost puternic sau foarte puternic.

În opinia lor, printre măsurile care ar trebui luate pentru a atenua impactul, în afară de investiţiile în infrastructură, se numără investiţii pentru o mai bună izolare a locuinţelor (44%) şi acordarea de ajutoare suplimentare pentru instalarea unor panouri solare (33,7%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO