ZF 24

Şoferii din toată ţara, verificaţi în trafic: Au fost aplicate 58.683 de sancţiuni contravenţionale

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au ieşit în stradă pentru a pro şi controla maşinile înmatriculate în alte state,  pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule, conform unui comunicat recent al Poliţiei Române.

Pe parcursul unei săptămâni, poliţiştii rutieri au verificat peste 8.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule, conform comunicatului.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 58.683 de autovehicule, dintre care 8.181 erau înmatriculate în alte state.

Poliţiştii verifică, în principal pentru maşinile înmatriculate în altă ţară, dacă au inspecţia tehnică periodică, dacă RCA şi dăcă maşina figurează ca fiind furată sau radiaţă în statul respectiv.

82 de certificate de înmatriculare eliberate de autorităţi din alte state au fost reţinute, cele mai multe pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă auto.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 58.683 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30.292 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 2.023 de sancţiuni contravenţionale, mai scrie în comunicat.

Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 3.392 de permise de conducere (218 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi au fost retrase 1.079 de certificate de înmatriculare (82 de certificate eliberate de autorităţi din în alte state).

Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 44 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, iar 32 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 464 infracţiuni, dintre care 35 au fost săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.