ZF 24

Societatea civila propune un randament minim garantat al pensiilor private

09.01.2008, 12:34 15

Mai multe organizatii ale societatii civile propun, intr-o scrisoare deschisa transmisa autoritatilor, inclusiv presedintelui, premierului si guvernatorului BNR, introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii, egal cu rata anuala a inflatiei, informeaza Mediafax.

Semnatarii scrisorii sunt Grupul de Economie Aplicata, Societatea Academica din Romania, Academia de Advocacy, Confederatia Patronala a Industriilor, Serviciilor si Comertului, Blocul National Sindical si CNS Cartel Alfa.

Scrisoarea este adresata si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, liderilor partidelor parlamentare si presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Unul dintre argumentele organizatiilor semnatare se refera la faptul ca, in cazul in care contributia nu ar fi administrata privat, alternativa cea mai putin riscanta de economisire ar fi titlurile de stat, urmate de depozitul bancar.

Organizatiile mentionate sunt de parere ca in cazul in care populatia nu va primi macar banii pe care i-a depus se va indrepta impotriva statului pentru a primi despagubiri si, pentru a preintampina aceasta situatie, trebuie aplicat principiul conform caruia pierderea trebuie acoperita de cei care o provoaca.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO