ZF 24

"Sistemul energetic al României la răscruce" - conferinţă a Ziarului Financiar în domeniul energiei

"Sistemul energetic al României la răscruce" - conferinţă a Ziarului Financiar în domeniul energiei (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Autor: Departamentul Economic

06.11.2012, 17:18 263

Ziarul Financiar organizează, miercuri, conferinţa "Sistemul energetic al României la răscruce", la care se va discuta despre strategiile vizate de stat şi mediul privat pentru sistemul energetic al României.

Conferinţa va avea loc la Hotel JW Marriott din Bucureşti, Sala Constanţa, începând cu ora 9.00.

Potrivit Ziarului Financiar, statisticile publicate în Strategia Energetică 2011-2035 arată că România are un sistem energetic depăşit. Astfel, dincolo de faptul că România se bazează pe aceleaşi termocentrale sau hidrocentrale de acum 50 de ani, nici măcar nu are o strategie energetică bine pusă la punct care să-i ghideze paşii în domeniu pe termen lung. De aceea, Ziarul Financiar va aduce la aceeaşi masă factori de decizie, specialişti din piaţă, dar şi mari companii care au avut totuşi curajul de a investi pentru a vedea care este cheia prin care se poate debloca potenţialul energetic al României, potenţial despre care se vorbeşte de multă vreme, dar care nu devine realitate.

Evenimentul va fi structurat în două sesiuni de dezbatere fiind moderat de redactorul şef al Ziarului Financiar Sorin Pâslaru. Marius Untescu - director în Ministerul Economiei, Octavian Lohan - director general adjunct Transelectrica, Laurenţiu Ciurel - director general Complexul Energetic Oltenia, Gheorghe Ştefan - director general Hidroelectrica, Mircea Meteş - inginer şef Departament Tranzacţii Energie Electrică la Nuclearelectrica sunt doar caţiva dintre speakerii invitaţi să analizeze strategiile în vederea dezvoltării sistemului energetic.

Sesiunea a doua va aduce în discuţie tema investiilor străine în energie. Monica Cojocaru - Avocat, Coordonator al Echipei de energie la Schoenherr şi Asociaţii SCA, Corneliu Bodea -vicepreşedinte Adrem Invest, Răzvan Niculescu - director de afaceri publice şi reglementare la OMV Petrom, Adrian Borotea - director afaceri corporatiste în cadrul CEZ România vor fi invitaţi să răspundă la o serie de întrebari ce vizează potenţialul energiei verzi de a compensa lipsa de investiţii din energia convenţională, mixul energetic pe care se va baza România în urmatorii zece ani, sursa celor 40 de miliarde de euro pentru înnoirea sistemului energetic local, noile taxe, redevenţe pe vânt sau soare, listări şi privatizări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO