ZF 24

Sindicatele angajatilor Chrysler se opun preluarii

19.03.2007, 16:11 16

Liderii sindicali din America de Nord si din Europa se vor opune vanzarii producatorului auto Chrysler Group, divizie a DaimerChrysler, catre un grup de fonduri de investitii, ceea ce ar periclita finalizarea unei eventuale tranzactii, potrivit The Wall Street Journal, citat de Reuters.

Opozitia survine in conditiile in care fondul Cerberus Capital Management incearca sa formeze o echipa de veterani ai industriei auto, condusa de fostul director al Chrysler Wolfgang Bernhard, in vederea lansarii unei oferte pentru divizia americana a DaimlerChrysler, relateaza cotidianul, citand surse apropiate situatiei.

Cerberus, fondurile de investitii Blackstone Group si Centerbridge Partners, precum si producatorul canadian de componente auto Magna International, au avut intalniri cu directori ai Chrysler, analizand informatiile financiare si datele privind dezvoltarea produselor. Propunerile de achizitie ar putea fi inaintate pana la sfarsitul acestei luni.

Nemultumirea sindicatelor subliniaza posibilitatea ca angajatii Chrysler sa blocheze orice preluare care ar implica disponibilizari importante in randul sindicalistilor, se mai spune in articol. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO