ZF 24

Sindicalistii cer in fata ministerului de Finante prelungirea somajului tehnic

25.01.2010, 11:53 18

Peste 150 de sindicalisti protesteaza astazi in fata sediuluiministerului Finantelor pemtru a solicita Guvernului prelungireasomajului tehnic. Protestul a inceput la ora 10 si se va incheia laora 12.

"Am decis sa pichetam sediul ministerului Finantelor pentru ca,potrivit informatiilor neoficiale, am inteles ca acolo ar fiblocajul. Vrem prelungirea somajului tehnic in 2010 in aceleasiconditii din 2009", sustine Bogdan Hossu, liderul confederatieisindicale Cartel Alfa.

In 2009, cand masura privind somajul tehnic a fost aplicata,angajatii erau trimisi in somaj tehnic maximum 3 luni, timp in careangajatorul ii platea un salariu de 75%, iar statul nu incasaimpozite pe venit si platea in contul angajatului CAS.
Hossu a mai precizat ca solicitarea de prelungire a somajuluitehnic pentru 2010 a fost facuta inca din luna august a anului2009, insa nu s-a intamplat nuimic pana la inceputul acestui an.Actiunile de prostest vor continua si in zilele urmatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO